Pedicos
U bent hier: Home » Nuttige tips » Schoonheidszorgen » goed epileren

Snel meer tijdelijk

Het scheermesje is snel en makkelijk, het is voor een meerderheid van vrouwen de meest gebruikte methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Het grootste voordeel is de snelheid, het grootste nadeel is dat de haartjes snel teruggroeien en soms ook ingroeien. U gebruikt deze methode best alleen als u echt geen tijd hebt en vooral niet in het gelaat (het risico op een snorretje is dan reëel).
Ongeveer hetzelfde resultaat bekomt u met epileercrème  omdat het product alleen maar de haartjes verwijdert met een chemische oplossing en niet de wortel. De methode is wel praktisch, ook om bij te werken, vooral voor vrouwen met licht lichaamshaar die geen was verdragen. Het gevaar dat de haartjes gaan ingroeien is veel kleiner dan bij de scheermesjesmethode.
Omslachtiger maar duurzaam

 

Voor een duurzamer resultaat kunt u kiezen voor epileren met koude, lauwe of warme was. Zo verwijdert u de haartjes en de haarwortels, wat een resultaat oplevert dat ongeveer twee weken blijft aangehouden. Sommige vrouwen vinden het een ietwat pijnlijke ingreep, andere niet. Het enige nadeel van de methode is dat de haartjes al een zekere lengte moeten hebben vooraleer men ze met was kan verwijderen. Als de methode niet goed toegepast wordt, kan ze voor ingegroeide haartjes zorgen. Vrouwen die niet zo handig zijn, doen dan ook beter een beroep op een schoonheidsspecialiste. Dat is beter dan zelf te knoeien met allerhande middeltjes die men in de winkel kan kopen.
Een andere methode met een langdurig resultaat is het elektrisch epileertoestel dat voor het eerst opdook in 1986. Net zoals bij epileren met was, worden zowel de haartjes als de haarwortels verwijderd. De methode is te vergelijken met het epileren met een pincet.
Ze is ideaal voor vrouwen die niet veel tijd hebben, maar toch een duurzaam resultaat willen. Het enige nadeel, zo zeggen sommige vrouwen, is dat haartjes soms afgebroken worden wat voor haartjes kan zorgen die tegen de richting in gaan groeien.

 

Definitief! Alhoewel. . .

Sinds een aantal jaren kan men zich van ongewenst lichaamshaar ontdoen met een laser en laserlicht. Bij deze methode wordt de haarwortel zo goed als definitief vernietigd. Om problemen te vermijden moet deze methode toegepast worden door een professional, liefst een dermatoloog. Vraag ook of men eerst een test wil uitvoeren op de betreffende plek. Nadeel van de laser is dat hij niet zo geschikt is voor erg donker lichaamshaar en ook niet voor de gebruinde huid. Het resultaat is langdurig, maar niets is definitief, soms zijn nieuwe behandelingen nodig na een paar maanden.
 

Bij Pedicos wordt enkel de lauwe hars toegepast, een heel zachte hars die zeer weinig huidirritatie met zich meebrengt.

Overige verschenen tips


Pedicos - Concertplein 1, 8680 Koekelare - Tel: 051 58 05 47 BE0682.270.977

zondag / maandag  gesloten

openingsuren : 09-12 / 14-18u30       /   zaterdag  10 - 12   op afspraak