Pedicos
U bent hier: Home » Nuttige tips » Schoonheidszorgen » huidsoorten

Huidsoorten


Vette huid

 

Bij een vette huid ontstaat door een overmatige talgproductie een verhoogde vet uitscheiding. De huid glimt, heeft open poriën en neigt naar acné. De huid heeft een grondige doch milde reiniging nodig. Medicinale huidverzorging kan puistjes verminderen. Vettige crèmes zijn voor dit huidtype af te raden.

Normale huid

 

De normale huid is de huid in ideale conditie. Deze is glad, zacht, soepel, gezond, veerkrachtig en bevat voldoende vetten en vocht. De intacte zuurmantel met PH - waarde van 5.5 beschermt de huid tegen uitdrogen, bacteriën en schadelijke omgevingsinvloeden. Medicinale huidverzorging met een PH-waarde van 5,5 ondersteunt de zuurmantel bij het in stand houden van de balans tussen lipiden en vocht in de huid.

Gecombineerde huid

 

Een gecombineerde huid treffen we alleen aan in het gezicht. In sommige delen van het gezicht is de huid droog terwijl op andere plaatsen deze juist normaal of zelfs vet is. Typisch voor de gecombineerde huid is de "T-zone" (voorhoofd, neus en kin.) Deze zone is vaak vettig terwijl de huid om de ogen en op de wangen juist droog is.

Droge huid

 

Een droge huid is gevoelig, ruw, strak, jeukt en is vaak wat rood en schilferig. Deze huid heeft extra aanvoer van vocht en vetten nodig. De huid kan gemakkelijk geïrriteerd raken. Deze irritatie kan voorkomen worden door het gebruik van medicinale huidverzorging. De droge huid heeft een milde verzorging nodig om het verlies van natuurlijke oliën en vocht te compenseren.
 


Pedicos - Concertplein 1, 8680 Koekelare - Tel: 051 58 05 47 BE0682.270.977

zondag / maandag  gesloten

openingsuren : 09-12 / 14-18u30       /   zaterdag  10 - 12   op afspraak